Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.03.19.

2023.03.19
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
A jövő hét folyamán enyhe, tavasziasnak mondható időjárásra számíthatunk vidékünkön.

Fokozatos felmelegedés mellett az elkövetkező napokban többnyire napos és felhős időszakok váltják majd egymást, számottevő csapadék nem várható. A nappali csúcsok 18 és 22 fok között alakulnak.

Éjszaka nyugat felől megvastagszik felettünk a felhőzet. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, fagy már nem valószínű. Csapadék nem érkezik. Átlagosan 2 és 5 fok közötti minimum hőmérsékleteket mérhetünk.

Hétfőn változóan, többször erősen felhős lesz felettünk az ég, szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 12-15 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden alapvetően napos időre számíthatunk, de olykor mérsékelt felhősödés is lehet. Elsősorban északkeleten, szórványosan kisebb záporok is előfordulhatnak. Szerdán változóan felhős-napos, kellemesen enyhe, melegedő időre készülhetünk, számottevő csapadék és jelentősebb légmozgás nem várható. A hőmérséklet helyenként elérheti a +20 fokot. Csütörtökön megélénkülő délnyugati szélre, további enyhülésre, fátyolfelhők közötti napsütéses, száraz időre van kilátás. A hőmérséklet többfelé meghaladhatja a +20 fokot.Pénteken már változékonyabb időjárás körvonalazódik. Erősen felhős időszakok mellett szórványos esők, záporesők is előfordulhatnak.

A jövő hét első napján a környező országokban a vidékünkéhez hasonló időjárás várható. A kellemes tavaszias, napos időben Bukarestben 19 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, míg néhány fokkal lesz csak hűvösebb Szófiában, Budapesten, Belgrádban és Nisben ezeken a helyeken ugyanis 15 és 16 fokos maximumokat mérhetnek. Legalacsonyabb hőmérsékleti érték Szarajevó, Eszék és Temesvár környékén lesz tapasztalható 10-11 Celsiusfok kíséretében.

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.