Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.03.21.

2023.03.21
17:50
Forrás
Pannon RTV
Enyhe, tavaszi idő várható az elkövetkező napokban. A hét második felében a csúcshőmérsékletek 23 fok körül alakulnak. Csapadékra szombatig nem kell számítani.

Az előttünk álló éjszakán derült lesz felettünk az ég. A leghidegebb órákban Észak-Vajdaságban 5 fokot mérhetünk, a déli városokban 6-7 fokot mutathat a hőmérő a hajnali órákban.

Szerdán főként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék  nem várható. A szél továbbra is mérséklet marad. Vajdaság-szerte 16-17 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk.

A hét második felében enyhe, tavaszi időre számíthatunk 20 fok feletti délutáni hőmérséklettel. Csütörtökön ismét felhős időre van kilátás, a csúcshőmérséklet 22 fok körül alakul. Pénteken szeles időre készülhetünk, a maximumok 18 és 23 fok között alakulnak. Éjjel nyugat felől egy hidegfront érkezhet, esővel és feltámadó északi széllel. Így a hétvégére néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, szombaton nap közben kisebb mennyiségű csapadékra is számíthatunk.

Napos-felhős időjárásra kell számítani a holnapi nap folyamán a környező országokban is. Nagyobb mennyiségű csapadék Bukarest és Szófia környékén eshet. A hőmérséklet ezeken a területeken nem haladja meg a 12 Celsius-fokot. A legmagasabb értékeket Zágrábban mérhetjük, ahol 18 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. De hasonlóan napsütésben gazdag, száraz időjárás várható Budapesten, Szegeden és Eszéken is.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.