Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.03.29.

2023.03.29
18:00
Forrás
Pannon RTV
A következő néhány napban veszít viharos erejéből a szél, és a hőmérséklet is mérsékeltebb lesz. A hajnali fagyoktól sem kell tartani még a héten, csapadék viszont országszerte előfordulhat.

Az előző napokhoz képest sokkal enyhébb értékeket mérhetünk az éjszakai órákban. Sűrű felhőréteg borítja majd az eget, a délebbi országrészeket leszámítva. Jellemzően 5 és 7 fok között alakulnak a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek.

Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az északi országrészeken még számítani lehet erősebb széllökésekre. Átlagosan 15-16 fok körül alakul a nappali hőmérséklet a térségben.

Pénteken változóan felhős idő várható, délutántól egyre többfelé előfordulhat eső, zápor. Élénk délnyugati szélben 18 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton a változóan felhős-napos időben ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok is. Vasárnap többfelé felhős, esős időre van kilátás. Erős, viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 16 fokos maximumokra számíthatunk. Hétfőre lecsökken a hőmérséklet, a hőmérő higanyszála csak 9 fokig kúszik fel, hajnalban pedig a leghidegebb órákban -1 fokra van kilátás.

Változékony, de csapadékmentes időre van kilátás holnap a környező országokban. 10 fok körüli értékeket mérhetnek a Szófia, Podgorica, valamint Kolozsvár és Bukarest közelében élők. Ettől pár fokkal melegebb idő várható Belgrád és Eszék környékén, ezeken a területeken ugyanis 16-17 fok lesz a délutáni órákban.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.