Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.08.01.

2023.08.01
15:04
2023.08.01
15:52
Forrás
Pannon RTV
Egy nyugat felől érkező hidegfront hoz újabb csapadékot a térségbe, a hét folytatásában azért sok napsütésre is számíthatunk. Záporok, zivatarok leginkább az éjszakai, hajnali órákban lesznek jellemzőek, de drasztikus lehűlést nem tapasztalhatunk.

Ma éjszaka országszerte kell záporokra, zivatarokra számítani. Viharos lesz az időjárás a kora hajnali órákban, a legalacsonyabb értékek 18-20 fok körül alakulnak, kivéve Topolyát és környékét, ahol ennél magasabb értékekre, 25 fokra van kilátás.

Szerdán többnyire napos reggelre ébredhetünk, délutánra azonban megvastagodhat felettünk a felhőzet. Többfelé megélénkül a délies szél, néhol kialakulhatnak kisebb záporok, zivatarok. A nappali csúcsértékek 32 és 34 fok között mozognak.

Csütörtökön és pénteken visszatér a kánikula, 34 fokos csúcsértékekkel. A hétvégére azonban zivatarosabb időjárás várható, amely hatására csökkennek a nappali csúcsok, mindössze 25 fok körüli értékeket mérhetünk a legmelegebb órákban. Szombathoz képest a vasárnap már több napsütést, kevesebb csapadékot ígér.

A régió más országait sem kerüli el a hidegfront holnap. Főként az Adria térségében várható kiadósabb csapadék, de Romániában is valószínű zápor, zivatar. Alapvetően változékony időjárásra kell számítani a térség többi országában is. A nappali hőmérséklet 26-32 fok között alakul.

hidegfront
csapadék
zápor
zivatar

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.