Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.17.

2024.03.17
18:00
Forrás
Pannon RTV
Marad a napos idő, a hőmérséklet azonban néhány fokot visszaesik az elkövetkező napokban. Kedden és szerdán éjjel akár fagypontig is lehűlhet a levegő. Az igazi változás a hétvégén érkezik, amikor a felmelegedéssel a kiadósabb csapadék is megérkezik.

Ma éjszaka felhőátvonulások miatt kevésbé láthatjuk a csillagokat. A nappali erős szél lecsendesül, a hőmérséklet pedig tartja a 8-11 fokot, kivéve Szabadkán, ahol 7 fokig emelkedhetnek a csúcsok. Csapadékra nincs kilátás.

Hétfőn a napos és felhős órák váltakoznak. Az északi-északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. Reggel északon, északkeleten minimálisan fagyhat, majd napközben 8 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Kedden kezdetben többfelé kisüt a nap, majd napközben erősen megnövekszik a felhőzet, viszont említésre méltó csapadék nem várható. Hajnalban többfelé fagyhat, délután pedig 11 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban. Szerdán szintén hűvös lesz a reggel, átmenetileg feltámad az északias szél. A nappali maximumok 15 fokig emelkednek. Csütörtökön több felhő lesz az égen, eső, záporok késő délután, este érkeznek nyugat felől. A csapadékos idő kitart egész hétvégén.

A régió időjárását illetően Zágrábban, Szarajevóban és Ljubljanában már hétfőn megered az eső. A legtöbb országban viszont a napos órák lesznek előtérben, de kisebb felhőátvonulásokkal számolni kell. A maximum értékek Kolozsváron csak 9 fokig emelkednek, Belgrádban, Eszéken és Zágrábban 16 fokig kúszik a hőmérők higanyszála.

időjárás
előrejelzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.