Ugrás a tartalomra

A feltöltődés napja a mai a Dakar-ralin

2022.01.08
16:50
2022.01.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
A rijádi pihenőnap a versenyzők számára lazítással és a járművük átnézésével telik, és most dolgozzák ki a stratégiát a verseny második részére.

Hat küzdelmes napot követően nem kellett korán kelniük a versenyzőknek, nem várt rájuk újabb mért szakasz. Néhányan az előző éjszakát kihasználták, hogy szállodában pihenhessenek, és megújult erővel vágjanak neki a járművük előkészítéséhez a folytatásra.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „A mai napra maradt még az első és hátsó guminak a szerelése, a külső gumit ki kell cserélnem, az első és hátsó lánckereket, lánccsere, a többi dolog talán meg van csinálva. Utána csak a motort át kell nézni, hogy mi maradt még esetleg, amit át kell húzgálni, fújkálni. A küllőket meg kell még húznom, meg kell tankolnom holnapra, holnap reggelre, a versenynapra a motort. Úgy különösebb dolgom a motorral most hála Istennek nincsen.”

A szabadkai motoros hat szakaszt követően a Male Moto, azaz szerelő nélküli géposztályban a 26. helyen áll. Ugyanitt Gyenes Emánuel, a korábbi győztes az ötödik. „Az első hét az egy dolog. Nem mondanám, hogy a pálya nagyon nehéz volt, de a körülmények, amik voltak, azok nehezek voltak. Szerintem az egyik legnehezebbek, amik voltak itt, Szaúd-Arábiában eddig. Ez a harmadik év, hogy itt vagyunk, de ilyen hideg, amilyen első héten volt, hogy minden reggel fagyoskodjunk, meg minden délután, mikor jöttünk visszafelé a táborba, ilyen nem volt, és ez szerintem nagyon megnehezítette a dolgunkat.”

A szabadnapot a kísérők is kihasználták arra, hogy körbenézzenek a szaud-arábiai fővárosban. Imre Márk, a Saghmeister Gábort és Gyenes Emánuelt kísérő csapat tagja először járt Rijádban. „Nem számítottam most ekkora forgalomra és ekkora távolságokra, mert Szabadka egy kisváros, de itt óriásiak a távolságok.”

Ez a mezőny utolsó napja Rijádban, ahol két szakaszt a motorosok és a kvadosok számára félbe kellett szakítani biztonsági okok miatt. A hetedik szakasszal folytatódik majd a verseny, amelyen a mért rész 402 kilométer.

Dakar
motorverseny
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel
Imre Márk

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.