Ugrás a tartalomra

Hamarosan a képviselőház elé kerülhet a párbeszédről szóló jelentés

2021.06.05
21:21
2021.06.05
21:33
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Június 22-én vagy 23-án mutathatja be a Belgrád-Pristina párbeszédről szóló jelentést Aleksandar Vučić szerb elnök a köztársasági parlamentben, a brüsszeli találkozó után - jelentette ki Ivica Dačić.

A szerbiai képviselőház elnöke szerint a kérdés most különösen időszerű, mivel az országra olyan nyomás nehezedik, hogy tegyen meg bizonyos lépéseket, amelyek elfogadhatatlanok, mint Koszovó függetlenségének elismerése.

Ivica Dačić ma Belgrádban tárgyalt Matthew Palmer amerikai különmegbízottal. Az elmúlt időszakban jelentősen előrelépett a kapcsolat a két fél között, és továbbra is az együttműködés fejlesztésén dolgozik majd - emelte ki a szerb házelnök. Az amerikai diplomata elmondta, érdekük, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdésben, nem kívánnak nyomást gyakorolni a felekre a párbeszédben.

Matthew Palmer egyébként többnapos szerbiai látogatását kitűnőnek és produktívnak minősítette, támogatásáról biztosította Szerbiát.

Ivica Dačić
Belgrád-Pristina
párbeszéd
jelentés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.