Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Hamarosan a képviselőház elé kerülhet a párbeszédről szóló jelentés

2021.06.05
21:21
2021.06.05
21:33
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Június 22-én vagy 23-án mutathatja be a Belgrád-Pristina párbeszédről szóló jelentést Aleksandar Vučić szerb elnök a köztársasági parlamentben, a brüsszeli találkozó után - jelentette ki Ivica Dačić.

A szerbiai képviselőház elnöke szerint a kérdés most különösen időszerű, mivel az országra olyan nyomás nehezedik, hogy tegyen meg bizonyos lépéseket, amelyek elfogadhatatlanok, mint Koszovó függetlenségének elismerése.

Ivica Dačić ma Belgrádban tárgyalt Matthew Palmer amerikai különmegbízottal. Az elmúlt időszakban jelentősen előrelépett a kapcsolat a két fél között, és továbbra is az együttműködés fejlesztésén dolgozik majd - emelte ki a szerb házelnök. Az amerikai diplomata elmondta, érdekük, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdésben, nem kívánnak nyomást gyakorolni a felekre a párbeszédben.

Matthew Palmer egyébként többnapos szerbiai látogatását kitűnőnek és produktívnak minősítette, támogatásáról biztosította Szerbiát.

Ivica Dačić
Belgrád-Pristina
párbeszéd
jelentés

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02, Frissítve: 15:46

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.