Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Újabb szigorítások Koszovóban a Szerbiából érkező árura

2020-05-31
09:18
2020-05-31
13:04
Forrás
Szerbiai RTV
Priština megkezdte a reciprocitás elvének alkalmazását a szerb termékek behozatalára vonatkozóan.

Ma reggel a merdarei átkelőnél visszafordítottak egy kamiont, ami Közép-Szerbiából származó termékeket szállított - írja a szerb közmédia. Ezzel gyakorlatilag megkezdődött a koszovói kormány által elfogadott döntés alkalmazása. Később újabb két kamiont fordítottak vissza a jarinjei átkelőről. A reciprocitás elvének alkalmazásáról egyébként tegnap döntöttek. Ennek értelmében a szerbiai cégek csak külön engedéllyel szállíthatnak árut Koszovóba. Továbbá a Szerbiával való kereskedelem során csak azok a dokumentumok lesznek érvényesek, amelyeken szerepel a Koszovói Köztársaság elnevezés, valamint összhangban vannak a koszovói alkotmánnyal. Priština arra is utasítást adott az élelmiszer- és állategészségügyi ügynökségnek, hogy a jövőben a növény- és állategészségügyi igazolásokon a Koszovói Köztársaság emblémájának is szerepelnie kell.

Koszovó
Szerbia

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.