Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Újrázás 55 szavazóhelyen

2022.04.07
07:50
2022.04.07
08:17
Forrás
Tanjug
Április 16-án lesz a megismételt államfő- vagy előrehozott parlamenti választás Szerbiában azokon a helyszíneken, ahol nem tudták megállapítani az április 3-i eredményt, vagy szabálytalanságok merültek fel.

55 szavazóhelyen kell újra az urnákhoz járulniuk a választópolgároknak Szerbiában - állapította meg a Köztársasági Választási Bizottság. Különféle okokból kifolyólag rendelték el a megismételt voksolást: vagy nem tudták megállapítani az eredményt, vagy szabálytalanságok miatt megsemmisítették az április 3-ai elnök- vagy parlamenti választást.

Az államfőválasztást 21, az előrehozott választást 43 szavazóhelyen kell megismételni, és van, ahol mindkettőt újra megtartják - így összesen 55 helyen van újrázás április 16-án.

Vajdaságban például egy apatini szavazóhelyen megint megszervezik az elnökválasztást, egy pancsovain pedig az előrehozott parlamenti választást.

megismételt választás
Szerbia
újrázás

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű