Ugrás a tartalomra

Három emberáldozatot követelt az erdőtűz a görögországi Evia szigetén

2023.07.26
07:37
2023.07.26
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Nehéz napok jönnek, a lángok felemésztették a helyiek otthonát, és a turistákat is kénytelenek voltunk evakuálni - mondta az ország miniszterelnöke.

Több száz török és szlovák tűzoltó oltja a Rodosz, Korfu és Éva szigeteken tomboló tüzeket, akikhez szerbiai egységek is csatlakoztak. Görögországban akár a 45 fokot is elérheti a hőmérséklet, ami pedig a legnagyobb gondot okozza, hogy rendkívüli erős szél fúj, ez pedig elősegíti a tűz gyors terjedését.

Rodosz, Görögország egyik legnagyobb szigete és mintegy 1,5 millió turistát vonz a nyári hónapokban. A szigeten mintegy 20 ezer embernek kellett elhagynia otthonát és szálláshelyét a hétvégén. A turizmus a gazdaság 18 százalékát teszi ki, és minden ötödik görög a turizmusban dolgozik.

Algériában is pusztítanak az erdőtüzek. Az ország belügyminisztériuma először 15 halálos áldozatról és 25 sebesültről közölt adatot, majd a védelmi minisztérium később bejelentette, hogy a fővárostól, Algírtól keletre fekvő régióban tíz katona halt meg, miközben 15 ezer embert próbáltak meg evakuálni.

Eddig összesen 16 régió erdeiben terjednek a lángok, súlyos károkat okozva az észak-afrikai országban. A tüzek megfékezését célzó műveletekben 7500 tűzoltó és 350 szállítójármű vett részt.

áldozat
erdőtűz
Görögország
Korfu
Rodosz

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.