Ugrás a tartalomra

Megérkeztek a szerb tűzoltók Görögországba

2023.07.26
11:21
Forrás
Szerbiai RTV
Ma napközben derül ki, hogy hol kell segédkezniük annak érdekében, hogy megfékezzék a napok óta tomboló erdőtüzeket - mondta Luka Čaušić a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

A rendkívüli helyzetek osztályának vezetője kiemelte, az eligazítás folyamatban van, viszont a görög terület az egyik legnehezebb a tűzoltás szempontjából: az alacsonyan fekvő növényzet, a magas hőmérséklet és az erős szél miatt rendkívül nehéz eloltani a tüzet.

Szerbia a helikopterekkel való oltásban is be tud majd segíteni, amennyiben igény mutatkozik rá - tette hozzá Čaušić. Nem csak külföldön, de hazánkban is gyakoriak a tűzesetek, tegnap Kuršumlija és Pirot környékén volt szükség a tűzoltók segítségére.

tűzoltó
Görögország
Szerbia
segítség
erdőtűz
Related news
Három emberáldozatot követelt az erdőtűz a görögországi Evia szigetén

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.