Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Cseh és Telegdy döntős, nyertek a magyar vízilabdázók, Hosszú búcsúzott az olimpiától

2021.07.29
15:44
2021.07.29
20:26
Forrás
Pannon RTV, Nemzeti Sport, MTI
Nem volt jó napjuk a magyaroknak a tokiói olimpián. Az úszó Kapás Boglárkának nem jött össze az érem, Hosszú Katinka pedig utolsó számában sem remekelt, búcsúzik Tokiótól. A női tőrcsapat is csak bukdácsolt, a 7. helyen zártak.

Nem úsztak érmet a magyarok a tokiói olimpia mai futamaiban: Kapás Boglárka a negyedik helyen végzett 200 méter pillangón, azt nyilatkozta, csalódott, el is sírta magát. Németh Nándor a 8. lett 100 gyorson, a női 4x200-as gyorsváltó hetedik. Telegdy Ádám bejutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe, Cseh László 200 vegyesen lesz finálés. A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint a zentai, de magyar színekben versenyző Szabó Szebasztián is elődöntőbe jutott 100 pillangón. Nem jutott azonban a döntőbe a vegyes 4x100 méteres vegyesváltó.

MTI/Illyés Tibor

Búcsúzik az olimpiától Hosszú Katinka. A világklasszis magyar úszó a 200 méteres hátúszás előfutamában a hatodik helyen végzett. Összesítettben azonban ez az időeredmény csak a 20. helyre volt elég, vagyis nem futotta a középdöntőre. Hosszú Katinka ezzel befejezte a versenyzést a tokiói olimpián, ez volt az utolsó száma. Teljesítményét sokan kritizálták, mert bár érmeket vártak tőle, a legjobb eredménye egy 5. hely lett.

MTI/Illyés Tibor

A hetedik helyen zárta olimpiai szereplését a magyar női tőrcsapat. Előbb a negyeddöntőben kaptak ki az olaszoktól, majd az alsóházi helyosztón Kanadától is. Egyiptomot már magabiztos, 45:28-as eredménnyel zárták, ezzel azonban csak a 7. helyet sikerült megszereznie a magyar csapatnak.

Mohamed Aida is pástra lépett, így hetedik ötkarikás szereplésével magyar rekorderré lépett elő.

MTI/Illyés Tibor

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárevezősben B-döntőbe került. A cselgáncsozó Cirjenics Miklós a nyolcaddöntőben búcsúzott. A szörfös Cholnoky Sára a 25. helyen végzett. Jó hír viszont, hogy a férfi pólósok 23–1-re legyőzték Dél-Afrikát a csoportkör harmadik fordulójában.

MTI/Czeglédi Zsolt

Kikapott az oroszoktól, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából a magyar női kézilabda-válogatott a tokiói olimpián. 38-31-es vereséget szenvedett el a címvédőtől. Elek Gábor szövetségi kapitány együttese az első meccsén az ezüstérmes franciáktól, a másodikon a braziloktól kapott ki. A válogatott legközelebb szombaton koradélután játszik a spanyol csapattal.

Tokió 2020
Cseh László
úszás
evezés
Hosszú Katinka

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.