Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A feltöltődés napja a mai a Dakar-ralin

2022.01.08
16:50
2022.01.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
A rijádi pihenőnap a versenyzők számára lazítással és a járművük átnézésével telik, és most dolgozzák ki a stratégiát a verseny második részére.
Pannon RTV

Hat küzdelmes napot követően nem kellett korán kelniük a versenyzőknek, nem várt rájuk újabb mért szakasz. Néhányan az előző éjszakát kihasználták, hogy szállodában pihenhessenek, és megújult erővel vágjanak neki a járművük előkészítéséhez a folytatásra.

Pannon RTV

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „A mai napra maradt még az első és hátsó guminak a szerelése, a külső gumit ki kell cserélnem, az első és hátsó lánckereket, lánccsere, a többi dolog talán meg van csinálva. Utána csak a motort át kell nézni, hogy mi maradt még esetleg, amit át kell húzgálni, fújkálni. A küllőket meg kell még húznom, meg kell tankolnom holnapra, holnap reggelre, a versenynapra a motort. Úgy különösebb dolgom a motorral most hála Istennek nincsen.”

Pannon RTV

A szabadkai motoros hat szakaszt követően a Male Moto, azaz szerelő nélküli géposztályban a 26. helyen áll. Ugyanitt Gyenes Emánuel, a korábbi győztes az ötödik. „Az első hét az egy dolog. Nem mondanám, hogy a pálya nagyon nehéz volt, de a körülmények, amik voltak, azok nehezek voltak. Szerintem az egyik legnehezebbek, amik voltak itt, Szaúd-Arábiában eddig. Ez a harmadik év, hogy itt vagyunk, de ilyen hideg, amilyen első héten volt, hogy minden reggel fagyoskodjunk, meg minden délután, mikor jöttünk visszafelé a táborba, ilyen nem volt, és ez szerintem nagyon megnehezítette a dolgunkat.”

Pannon RTV

A szabadnapot a kísérők is kihasználták arra, hogy körbenézzenek a szaud-arábiai fővárosban. Imre Márk, a Saghmeister Gábort és Gyenes Emánuelt kísérő csapat tagja először járt Rijádban. „Nem számítottam most ekkora forgalomra és ekkora távolságokra, mert Szabadka egy kisváros, de itt óriásiak a távolságok.”

Pannon RTV

Ez a mezőny utolsó napja Rijádban, ahol két szakaszt a motorosok és a kvadosok számára félbe kellett szakítani biztonsági okok miatt. A hetedik szakasszal folytatódik majd a verseny, amelyen a mért rész 402 kilométer.

Dakar
motorverseny
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel
Imre Márk

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.