Ugrás a tartalomra

A feltöltődés napja a mai a Dakar-ralin

2022.01.08
16:50
2022.01.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
A rijádi pihenőnap a versenyzők számára lazítással és a járművük átnézésével telik, és most dolgozzák ki a stratégiát a verseny második részére.

Hat küzdelmes napot követően nem kellett korán kelniük a versenyzőknek, nem várt rájuk újabb mért szakasz. Néhányan az előző éjszakát kihasználták, hogy szállodában pihenhessenek, és megújult erővel vágjanak neki a járművük előkészítéséhez a folytatásra.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „A mai napra maradt még az első és hátsó guminak a szerelése, a külső gumit ki kell cserélnem, az első és hátsó lánckereket, lánccsere, a többi dolog talán meg van csinálva. Utána csak a motort át kell nézni, hogy mi maradt még esetleg, amit át kell húzgálni, fújkálni. A küllőket meg kell még húznom, meg kell tankolnom holnapra, holnap reggelre, a versenynapra a motort. Úgy különösebb dolgom a motorral most hála Istennek nincsen.”

A szabadkai motoros hat szakaszt követően a Male Moto, azaz szerelő nélküli géposztályban a 26. helyen áll. Ugyanitt Gyenes Emánuel, a korábbi győztes az ötödik. „Az első hét az egy dolog. Nem mondanám, hogy a pálya nagyon nehéz volt, de a körülmények, amik voltak, azok nehezek voltak. Szerintem az egyik legnehezebbek, amik voltak itt, Szaúd-Arábiában eddig. Ez a harmadik év, hogy itt vagyunk, de ilyen hideg, amilyen első héten volt, hogy minden reggel fagyoskodjunk, meg minden délután, mikor jöttünk visszafelé a táborba, ilyen nem volt, és ez szerintem nagyon megnehezítette a dolgunkat.”

A szabadnapot a kísérők is kihasználták arra, hogy körbenézzenek a szaud-arábiai fővárosban. Imre Márk, a Saghmeister Gábort és Gyenes Emánuelt kísérő csapat tagja először járt Rijádban. „Nem számítottam most ekkora forgalomra és ekkora távolságokra, mert Szabadka egy kisváros, de itt óriásiak a távolságok.”

Ez a mezőny utolsó napja Rijádban, ahol két szakaszt a motorosok és a kvadosok számára félbe kellett szakítani biztonsági okok miatt. A hetedik szakasszal folytatódik majd a verseny, amelyen a mért rész 402 kilométer.

Dakar
motorverseny
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel
Imre Márk

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.