Skip to main content

Rólunk

Pannon Televízió

Pannon RTV

Az intézmény a szabadkai Magyar Házban működik. Műsorait több mint 80 foglalkoztatott, és mintegy 50 tiszteletdíjas készíti. Az újságírók mellett operatőrök, vágók, adáslebonyolítók, hangtechnikusok, adásszerkesztők, gyártásvezetők és adminisztratív munkatársak dolgoznak. A riporterek és szerkesztők jelentős része felsőfokú végzettségű. Az alkalmazottak zöme 35 év alatti. A Pannon RTV dinamikusan fejlődő médiaház, mely rendszeresen tudósít a nagyobb horderejű eseményekről Vajdaság egész területéről, valamint az anyaországból, továbbá beszámol Európa és a világ híreiről. A Pannon RTV számos művelődési rendezvény médiaszponzora. Élőben közvetíti a vajdasági magyarság kiemelt politikai, közéleti és művelődési eseményeit, ünnepi rendezvényeit (egyebek mellett a Magyar Nemzeti Tanács üléseit, a Pataki Gyűrű-díj átadóját, a Szent István napi központi ünnepséget).
A Pannon RTV tudósítóhálózata egész Vajdaságra kiterjed, emellett riporterei dolgoznak Belgrádban és Budapesten is.
A Pannon Televízió és Rádió a magyar közmédia, az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) délvidéki tudósítópontja. Rendszeresen küld anyagokat (riportokat, tudósításokat, interjúkat) az m1, a Duna és a Kossuth Rádió műsorainak, valamint élő kapcsolatot biztosít Budapest és Szabadka között. Havonta átlagosan száz anyag jelenik meg ezáltal Vajdaságról a magyarországi adásokban. A közmédia mellett több vidéki tévé és rádió is partnere a Pannon RTV-nek.
A Pannon RTV egyik fontos küldetése a magyar-szerb párbeszéd előmozdítása is. A főbb híreket az interneten szerbül is közli, műsorainak egy részét feliratozza szerbre, a szerb nyelvűeket pedig magyarra. Riportjai rendszeresen megjelennek a szerbiai köztévében. A médiaház egyik fontos céljának tartja az Európai Unió bemutatását a vajdasági közönségnek. Ennek érdekében tematikus műsorokat is sugároz.
Az RTV műszaki bázisát 2014 februárjában újították fel.  A médiaház ennek köszönhetően HD minőségben tud dolgozni, stúdiótechnikai tekintetben gyakorlatilag a legmodernebb műszaki felszereltségű vajdasági televízióként működhet, és lehetőség van az élő kapcsolásra is Szabadka és Budapest között. A felújítás az MTVA segítségével valósult meg.

A Pannon Televíziót, a Pannon Rádiót és a Szabadkai Magyar Rádiót a Pannónia Alapítvány nevű civil szerveződés működteti, amely 2005-ben alakult azzal az elsődleges céllal, hogy fejlessze Vajdaságban a magyar nyelvű tájékoztatást, és hozzájáruljon a vajdasági magyarság közösségként való megmaradásához, társadalmi felzárkózásához. A Magyar Nemzeti Tanács 2010. július 30-án a Pannónia Alap társalapítójává vált.

 

Szabadka, Ago Mamužić u. 9-11.
Tel.: +381 24 621-401
office@pannonrtv.com

 

 

Most

08:55, Frissítve: 10:13

Vučić: Nehéz ősz és tél jöhet

Nehéz ősz és tél jöhet a járvány szempontjából, az európai helyzet jelenleg rossz, így bármikor növekedhet a koronavírusos betegek száma Szerbiában is - jelentette ki Aleksandar Vučić.
08:11, Frissítve: 10:13

Belgrádba látogat Várhelyi Olivér

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa a szerb fővárosban mutatja majd be a Szerbia előrelépéséről szóló jelentést - írja a Tanjug.
07:45, Frissítve: 07:55

Enyhül a görög-török feszültség

Az elmúlt napokban enyhült a feszültség Görögország és Törökország között, miután Ankara visszahívta azt a hajóját, amely a görög és ciprusi kontinentális talapzaton kutatott földgáz után.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.