Skip to main content
Tárkány Művek
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hangulatos koncert volt a VM4K-ban

2018-07-13
07:24
2018-07-13
16:00
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó, népi hangzású dallamok csendültek fel a VM4K Klub teraszán csütörtök este. A különleges zenei élményt a magyarországi Tárkány Művek szolgáltatta az érdeklődő hallgatóságnak.

Nemes Aranka izgatottan várta a koncert kezdetét. Évek óta nagy rajongója a Tárkány Műveknek és örömmel hallotta, hogy az együttes Szabadkára érkezik. „Régóta hallgatom a zenekar zenéjét. Még ha nem is ebben a formációban hallottam őket először, de nagyon szeretem a népzenét és ennek a világzenének a vonulatát, egy kicsit dzsesszeset. Én is zenész vagyok és nagyon-nagyon szorgalmasan hallgatom őket már régóta.”

Tárkány Művek

A Műveket 2008-ban Tárkány-Kovács Bálint zeneszerző alapította, aki jelenleg a zenekar cimbalmosa. Az együttes a balkáni népzene, valamint a két világháború közötti sanzonok ötvözésével vált ismerté. Tárkány-Kovács Bálint, vezető, Tárkány Művek: „Népdalokat is játszunk, azokból igazából mindig valahogy, valamit beleteszünk. Például egy népi dallamra írunk saját szöveget, vagy egy saját dallamra ráhelyezünk népdal szöveget, vagy mondjuk egy régi dzsessz tenderdre helyezünk népdalszöveget. Tehát kicsit keverednek a dolgok.”

a közönség

A különleges hangzás elkápráztatta a hallgatóságot a VM4K Klub teraszán, ahol a közönséget a kellemes dallamok mellett kézműves sörökkel kínálták. Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K, Szabadka: „Az, hogy honnan jött az ötlet, hogy pont a Tárkány Művek legyen az egyik este szereplője a sok közül, egyrészt a Tárkány Művek egy nagyon izgalmas, jó zenekar, együttes. Másrészt a zene, amit játszanak, nagyon is a Vajdaságba illő, annak ellenére, hogy ők magyarországiak.”

A VM4K Klub egész júliusban koncertekkel várja az érdeklődőket minden csütörtök este. A Tárkány Művek után a Night Crusiers trió lép majd fel.

Szabadka
VM4K
Tárkány Művek